Nechtěla jsem to sem dávat, ale ukázalo se, že je to potřeba. Všechny texty na tomto blogu jsou mé vlastní. Je to má tvorba a vztahují se na ni autorská práva. Pokud chcete něco mého použít, prosím požádejte mě o to. Pokud to neuděláte a já to zjistím, máte smůlu, neboť jsem bohatá svině, co si může dovolit vlastního právníka. 

Hola, hola! Žrádlo volá!

20. ledna 2010 v 11:06 | Maruška |  O jídle
Tak jsem se rozhodla, inspirovaná Poshátkem, že sem na svůj blábol jednou za čas vložím nějaký ten recept. Bude to buď moje vlastní tvorba, upravená převzatá tvorba, nebo něco co mám prostě hrozně ráda, tak to sem hodim.

Nejdřív si zahrajem na Pepka: (můj výtvor)

Špenátová polívka
Už nějakou dobu se snažím najít způsob, jak zpracovat suroviny, které spousta lidí nemá rádo. Třeba špenát. Ne že by ho lidi neměli rádi, ale - proč ho jíst - když ta chuť je těžce o ničem. Vyzkoušejte tuhle špenátovou polívku:

Je potřeba :
1 pytlík mraženého špenátu /Při nákupu špenátu je dobré se podívat, jestli je to jedna velká krychle, nebo kousky, ty jsou lepší./
mlíko, nebo smetanu na vaření (co je doma)
1 cibule
1 vajíčko
1 hermelín
tuk
sůl
pepř

Dáme do hrnce tuk, a na kostičky nasekanou cibuli osmahneme do měkka. Kdo chce, udělá zásmažku, ale myslím, že do téhle polívky není potřeba (zásmažka - přisypáváme do rozpáleného tuku hladkou mouku, až zpění a zezlátne). V okamžiku, kdy je cibule měkká, přihodíme mražený špenát a přilejeme trochu vody tak, aby po roztopení špenátu vznikla řídká kaše. Než se špenát roztopí, nakrájíme hermelín na kostičky a rozmícháme vajíčko. Do špenátové řídké kaše vylijeme mlíko nebo smetanu, podle toho jak to máme rádi, upozorňuju, že po přidání vajíčka a sýra polívka ještě trochu zhoustne. Polévku, zatím bez vajíčka a hermelínu ochutíme. Bohatě na to stačí sůl a pepř. Přidáme rozkvedlané vajíčko a po chvíli hermelín nakrájený na kostičky. Ještě trochu povaříme, dokud se sýr dost nerozpustí a můžeme jíst. My ji doma jíme jen tak, ale dají se do ní vrazit třeba krutony...
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 MirekČ MirekČ | Web | 3. května 2010 v 11:58 | Reagovat

Já mám rád špenát i jako přílohu, zejména s moravským vrabcem (vepřové výpečky) a s bramborovým knedlíkem. Ale s hermelínem, to může být bomba. Určitě vyzkouším.

2 Rost'a Rost'a | E-mail | Web | 15. listopadu 2011 v 19:14 | Reagovat

Usmívej se,zítra bude hůř…:-) Dobrej článek...

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.